24mei 18Debat Pediaters aan het woord

RouteLandsbond van de Onafhankelijke Ziekenfondsen
Lenniksebaan 788A
1070 Brussel

Wanneer: 24 mei 2018, 10:00
Tot: 24 mei 2018, 13:00

Debat : Pediaters aan het woord

Door hun opleiding en competenties spelen de pediaters een essentiële rol bij de ontwikkeling van kinderen, hun verzorging en ziektepreventie. Nochtans blijft het een ondergewaardeerd beroep. Soms een gezinsarts uit de eerste lijn, dan weer een zorgverlener uit de tweede of derde lijn, … De pediater zoekt nog naar zijn plek in het gezondheidssysteem. Bovendien was deze discipline lange tijd homogeen, verdeeld tussen privé- en ziekenhuispraktijken, maar vandaag vraagt de pediatrie de erkenning van verschillende sub-specialiteiten. 
Er is ongeveer 1 pediater voor 100 geboortes. Moeten we ons ongerust maken over de toegang van kinderen tot kwaliteitsvolle verzorging als we weten dat bepaalde ziekenhuisstructuren pediaters tekort hebben? En zal de hervorming rond de ziekenhuisnetwerken het moeilijker maken om een pediater in de buurt te vinden? En dan is er nog de wisselende bezetting per seizoen op de diensten pediatrie die voor organisatorische problemen zorgt.
Al deze en veel meer vragen zullen aan bod komen tijdens ons debat ‘Pediaters aan het woord’ op 24 mei 2018. Alle pediaters, maar ook elke andere zorgprofessional die te maken krijgt met deze uitdagingen is van harte welkom. Schrijf je dus nu in!

Klik hier voor meer info
Klik hier voor inschrijving

 

Terug naar overzicht