12sep 19Tweedaagse cursus praktische nefropathologie

RouteLeids Universitair Medisch Centrum
Poortgebouw, Rijnsburgerweg 10
2333 AA Leiden

Wanneer: 12 september 2019, 00:00
Tot: 13 september 2019, 00:00

Kom digitale coupes bekijken!    

De cursus Praktische nefropathologie omvat een systematische behandeling van de bevindingen in het nierbiopt (lichtmicroscopie, immunofluorescentie en elektronenmicroscopie) van een uitgebreid scala aan nierziekten. De cursus is kleinschalig zodat er alle ruimte is voor het stellen van vragen en voor discussie.

De cursus duurt twee dagen. In deze editie is het programma vernieuwd, met o.a. het gebruik van digitale coupes en meer voordrachten over klinisch-pathologische correlaties. U krijgt tijdens deze interactieve cursus ruim de tijd om de coupes te bekijken. De cursus heeft de afgelopen jaren altijd tussen de 4 en 5 op een vijf-puntschaal gescoord als waardering voor de cursus als geheel, voor docenten en voor onderwerpen.

Op 12 en 13 september 2019 gaat de cursuscommissie voor de 27e keer de uitdaging aan om aan uw verwachtingen te voldoen.

Doelgroep
De cursus is vooral bedoeld voor pathologen en pathologen in opleiding. Nefrologen, internisten, kinderartsen en artsen in opleiding voor deze specialismen zijn eveneens welkom.

Cursuscommissie
Dr. I.M. Bajema en prof. dr. J.A. Bruijn. 

Accreditatie
Aangevraagd bij NVvP, NVK, NIV en CMI. 

Terug naar overzicht