24jun 21Webinar: Hoe herken ik verhoogde bloedingsneiging bij kinderen?

Webinar

Wanneer: 24 juni 2021, 19:30
Tot: 24 juni 2021, 21:00

Meer info

Hoe herken ik verhoogde bloedingsneiging bij kinderen?

Het comfort van de juiste diagnose

Inhoud van het webinar

Blauwe plekken en bloedingen komen vaak voor bij kinderen en worden meestal in verband gebracht met lichte verwondingen en trauma. Kneuzingen kunnen echter ernstiger zijn dan verwacht: bij kinderen met een onderliggende hemostatische afwijking, zoals een erfelijke bloedingsstoornis, of bij kinderen die een verwonding hebben opgelopen die niet door een ongeval is veroorzaakt.

Het diagnosticeren van erfelijke bloedings- stoornissen bij kinderen is niet eenvoudig.

Over de spreker

  • Dr. Philip Maes UZ Antwerpen
  • Dr. Philip Maes is kinderhemato- oncoloog en leidt de afdeling

Pediatrische Hematologie, Hemostase en Trombose eenheid binnen het Hemofilie Referentiecentrum van het UZ van Antwerpen (UZA). Hij is ook gastprofessor aan de Medische Faculteit van de Universiteit Antwerpen. Dr. Maes is lid van verschillende internationale wetenschappelijke verenigingen en adviesraden en auteur van meerdere internationale publicaties. Zijn belangrijkste onderzoeksinteresses liggen op het gebied van benigne hematologie, hemostase en trombose bij kinderen, met onder andere klinische studies over de behandeling van hemoglobinopathieën, hemofilie en nieuwe anticoagulantia. Moderator: Prof. Dr. Dirk Avonts - Domus Medica

WILT U MEER WETEN?

In dit webinar wordt uitgelegd welke symptomen op bloedingsziekten wijzen en voor welke andere u alert moet zijn. Het stellen van een diagnose is belangrijk!

InschrijvenUitnodiging downloaden

Terug naar overzicht