14sep 21Interuniversitaire Pediatric Life Support Cursus 2021-2022

Beste ASO pediatrie,

Sinds het academiejaar van 2013-2014 maakt de "Pediatric Life Support Provider Course" (EPALS/APLS) deel uit van het curriculum van je opleiding tot kinderarts. Eénmalig in je opleiding kan je deze cursus gratis volgen. Dankzij de zeer gewaardeerde steun van Nestlé nutrition, het ter beschikking stellen van de vaardigheidslabo's van de vier Vlaamse Universiteiten, de administratieve steun van de Vlaamse Vereniging Kindergeneeskunde, alsook de belangeloze inzet van de instructeurs van deze cursussen wordt dit mogelijk gemaakt.

De ingerichte cursussen zijn "reguliere" tweedaagse cursussen, aangezien zij strikt volgens de geldende regels worden opgezet, en zowel instructeurs als kandidaten een mix vormen van artsen en verpleegkundigen van verschillende disciplines. Indien je slaagt voor deze cursus, ontvang je een Europees geldig certificaat van "provider" van pediatric life support, dat 4 jaar geldig blijft. Beide aangeboden cursussen, European Paediatric Advanced Life Support (EPALS) van de ERC (European Resuscitation Council) en de Advanced Pediatric Life Support (APLS) van de ALSG (Advanced Life Support Group), zijn vergelijkbaar qua inhoud en structuur, en sommige instructeurs geven les in beide cursussen. Je hoeft dus alleen te bekijken welke data en locaties jou het beste uitkomen. Omwille van praktische redenen en tot onze spijt kunnen we nog niet al de exacte data en plaatsen geven.

We raden je aan om de cursus zo vroeg mogelijk in je opleiding te volgen, want de aangeleerde vaardigheden komen van pas tijdens stages op de spoedgevallendiensten, intensieve zorg, neonatologie en tijdens wachtdiensten.

Om in aanmerking te komen voor een gratis cursus moet je wel absoluut via deze website van de Vlaamse Vereniging voor Kindergeneeskunde inschrijven en dit vóór 11 juli 2021! We vragen je om je voorkeursdata - mits goedkeuring van je opleider - voor de cursus door te geven, alsook je GSM-nummer, mail- en postadres voor het versturen van de handboeken. Het bestuur van jong VVK maakt een jaarkalender op, en laat zo snel mogelijk weten of en wanneer je kan deelnemen. Je inschrijving in de cursus gebeurt enkel via het jong VVK, dus vermijd alstublieft dubbele inschrijvingen. Tweede en laatstejaarsassistenten krijgen voorrang, maar ook de volgende jaren worden opnieuw meerdere cursussen ingericht, waardoor iedereen vroeg of laat aan de beurt komt. Tevens zullen er annulatiekosten worden aangerekend, door jou persoonlijk te betalen, indien je laattijdig afzegt. Deze variëren van € 25 (indien je annulatie meer dan 8 weken op voorhand is) tot het volledige bedrag van de cursus (€ 450-500, indien je annulatie minder dan 8 weken op voorhand is). Bij het inschrijven voor een cursus ga je automatisch akkoord met deze voorwaarden.

We zijn ervan overtuigd dat dit initiatief jullie opleiding absoluut ten goede zal komen, en vragen dan ook om bij bevestigde inschrijving zeker en tijdig op post te zijn, en vooraf hard te studeren, zodat slagen geen probleem kan zijn.

Gelieve bij vragen of problemen omtrent de inschrijfprocedure, zich te wenden tot jongvvk@gmail.com.

Met vriendelijke groeten,

Namens de interuniversitaire werkgroep, Jong VVK

Log je in om in te schrijven

Om je in te schrijven voor dit event, heb je een VVK-account nodig en moet je ingelogd zijn.

InloggenLid worden

← Terug naar overzicht

Malle | Antwerpen | Gent | Brussel | Leuven

Wanneer: 14 september 2021, 22:00
Tot: 30 juni 2022, 22:00

Nu inschrijven

Categorieën