10okt 23WEBINAR WAIMH-VLAANDEREN: EEN BAKEN VOOR VERDRIET

‘Een baken voor verdriet.’

10 oktober 2023

In ´Een baken voor verdriet,’ staan we stil bij baby’s die excessief huilen en hun gezin. Tijdens de eerste webinar bespraken we hoe de werkrelatie tussen gezin en hulpverlener zich vormgeeft, hoe een behandelplan eruit kan zien en welke kwetsbaarheden en valkuilen de werkrelatie onder druk kunnen zetten.

In de tweede webinar staan we uitgebreid stil bij de etiologie van excessief huilen. Onderzoek toont immers aan dat expertise in de mogelijke oorzaken van het huilen, een belangrijke hefboom vormt in de slaagkansen van de werkrelatie. 

Wat kan er aan de oorzaak liggen van het huilen, welke risicofactoren zijn er vanuit wetenschappelijk onderzoek gekend en hoe kunnen we dit bekijken vanuit een Infant Mental Health perspectief? We staan daarnaast stil bij de invloed van het huilen op de ouder-kind relatie en mogelijke beschermende factoren. Zodat jij als hulpverlener het nodige vertrouwen weet uit te stralen naar ouders, om een baken voor verdriet te zijn.

Aansluitend op de presentatie is er mogelijkheid tot het stellen van vragen.

Tessa Bouali is klinisch psycholoog en psychodynamisch psychotherapeut. Sinds het begin van haar loopbaan heeft ze zich toegelegd op het werk met de allerkleinsten en hun ouders. Eerst werkte ze in het Kinderpsychiatrisch Centrum te Genk binnen de observatiegroep peuters en kleuters, waarna ze de overstap maakte naar het Centrum Geestelijke Gezondheidszorg (GGG) VAGGA te Antwerpen. Hier werkt ze tot op heden binnen het infantteam (0-5 jaar) en bouwde ze mee de ouder-baby werking uit.

Deelnameprijs is GRATIS VOOR LEDEN en 25 euro voor niet leden.

De betaling verloopt meteen online, volgend op uw inschrijving.

Een betalingsattest ontvangt u automatisch na de online betaling.

De Zoom registratielink volgt in de week voor de webinar.

Inschrijven doet u online via de website van WAIMH-Vlaanderen.

Wenst u lid te worden van onze vereniging dan kan dit via deze link.

Accreditering psychiatrie werd aangevraagd voor artsen.

Met vriendelijke groeten,

Vanwege het bestuur WAIMH-Vlaanderen

← Terug naar overzichtWanneer: 10 oktober 2023

Categorieën