14mrt 24Voorstelling Masterplan Zorg van het kind

Geachte Collega,

De Belgian Academy of Paediatrics, samen met haar partners, nodigt u op donderdag 14 maart 2024 graag uit voor de voorstelling van het ‘Masterplan Zorg voor het Kind’: een werkstuk met het vizier op de toekomst, het resultaat van maanden aan constructieve samenwerking tussen diverse gerenommeerde partners.

Na de vruchtbare samenwerking via de Paediatric Covid -19 Paediatric Task-Force zijn tientallen partners aan de tekentafel van de Zorg voor het Kind blijven zitten. Onder hen: patiënten- en ouderverenigingen, verpleegkundigen en artsen. We bundelden samen met hen niet alleen de bezorgdheden, we bedachten ook mogelijke oplossingen om kinderen een stem te geven in de gezondheidszorg. Die stem hebben ze vandaag helaas niet. Met alle nefaste gevolgen van dien voor de kwaliteit van medische zorg op kindermaat.

Willen we de zorg, ontwikkeling en gezondheid van elk kind in België naar een aanvaardbaar niveau tillen, dan moeten we de ‘kindreflex’ nú activeren bij verschillende stakeholders. Dat betekent onder meer: investeren in betrouwbare data over kinderen, in gespecialiseerde competenties van zorgverleners en in eenvoudige structuren. Het ‘Masterplan Zorg voor het Kind’, dat we u wensen te presenteren, is een uitgebreide aanbeveling die het kind een noodzakelijke centrale rol geeft.

Wil u vanuit uw rol mee het verschil maken? Wees er dan zeker bij op donderdag 14 maart 2024 van 9u00 tot 12u00 in het Flanders Meeting and Convention Center in Antwerpen, vlakbij de Antwerpse Zoo. Uw aanwezigheid of die van uw afgevaardigde(n) bevestigen, kan vóór 1 maart.

Inschrijven

Voor verdere vragen kan u via info@baop.be bij ons terecht.

Wij kijken ernaar uit om u te verwelkomen.

Met hoogachtende groeten,

Prof. Dr. Ann De Guchtenaere

← Terug naar overzicht

RouteFlanders Meeting and Convention Center
Koningin Astridplein 20
2018 Antwerpen

Wanneer: 14 maart 2024, 09:00
Tot: 14 maart 2024, 12:00

Categorieën