07okt 13School & Ziek zijn

PERSBERICHT

Vrijwilligersorganisatie ‘School & Ziekzijn’:

 

Autonome afdelingen

voortaan onder één koepel

 

De vrijwilligersorganisatie ‘School & Ziekzijn’, die zorgt voor studiebegeleiding van zieke leerlingen, heeft al haar autonome afdelingen verenigd onder één koepel. Voortaan zal S&Z onder één naam, met één logo, één website en één visie naarbuiten treden.

Kort na de start van een nieuw schooljaar, is deze organisatie bijgevolg klaar om een doeltreffend antwoord te bieden aan het noodzakelijke schoolverzuim omwille van ziekte, ongeval of een heelkundige ingreep van leerlingen. Langdurige onderbreking van de lessen, is vaak de basis van leerachterstand en duwt de leerling tevens in een sociaal isolement.

In elke Vlaamse provincie en in Brussel coördineert S&Z professioneel opgeleide vrijwilligers die, in samenspraak met de school, deze kinderen zoveel mogelijk up to date houden over de leerstof, zodat ze na herstel moeiteloos kunnen inpikken. De inhoud en de duur van de lessen zijn telkens aangepast aan de ziektetoestand van het kind. De gratis lessen van S&Z zijn aanvullend bij het overheidsinitiatief TOAH [= tijdelijk onderwijs aan huis] dat door de thuisschool van de zieke leerling verstrekt wordt.

De website http://www.s-z.be/ bevat alle informatie voor zieke leerlingen en hun ouders, voor scholen en zorgverstrekkers, en ook voor geïnteresseerde vrijwilligers.

 

Ter info, niet voor publicatie:

Journalisten die hieraan meer aandacht wensen te besteden, staan we graag bij met diepgaander informatie, met concrete praktijkvoorbeelden, met getuigenissen, enz…

Ze kunnen contact opnemen met

Catheline Luyten-De Jonge, cluyten@skynet.be, 02-731 43 96

 

 

 

← Terug naar overzicht