09apr 15Journal Club Maart 2015

Door de ASO's van Leuven wordt onder begeleiding van prof. dr. J. Toelen maandelijks een lijst samengesteld van interessant artikelen uit de pediatrische literatuur.

 

Omdat het lastig is om alle literatuur door te nemen wordt deze lijst beschikbaar gesteld om zo een makkelijk overzicht te krijgen van de recente (pediatrische) literatuur.

Helaas (nog) geen Journal Watch.

Men mag natuurlijk altijd een Journal Wach maken en doorsturen....

Voor de lijst volg onderstaande link

Lijst_JC_maart_2015

Bij de overzichtsartikelen vind je een aantal interessante bijdragen over het ontwikkelingsonderzoek, tachypnoea bij een pasgeborene, angststoornissen, videocapsules binnen de gastro-enterologie en een artikel over de betrouwbaarheid van diagnostische testen.

Bij het deel van klinische studies vind je mogelijks het antwoord op de volgende vragen:

Hebben probiotica zin bij kinderen met autisme, hoe frequent is nu anti-NMDA receptor encefalitis, hebben kinderen met diabetes een ander soort coeliakie, hebben kinderen met chronisch vermoeidheidssyndroom cognitieve dysfunctie, wat zijn normaalwaarden voor hart- en ademhalingsfrequentie bij pasgeborenen en kinderen, heeft echografie een waarde bij de diagnose van pneumonie, hoe vaak faalt de introductie van voedingsallergenen na een negatieve challenge-test, heeft luchtvervuiling een effect op de longontwikkeling bij kinderen, kunnen we motorische stoornissen voorspellen bij premature kinderen, wat is het optimale bloedvolume voor een hemocultuur bij 

 

Alvast veel leesplezier 

Terug naar overzicht