14mei 15Journal Club April 2015

Door de ASO's van Leuven wordt onder begeleiding van prof. dr. J. Toelen maandelijks een lijst samengesteld van interessant artikelen uit de pediatrische literatuur.

Omdat het lastig is om alle literatuur door te nemen wordt deze lijst beschikbaar gesteld om zo een makkelijk overzicht te krijgen van de recente (pediatrische) literatuur.

Helaas (nog) geen Journal Watch deze maand.

Men mag natuurlijk altijd een Journal Wach maken en doorsturen....

Voor de lijst volg onderstaande link

Lijst JC april 2015

Bij de overzichtsartikels vindt u een aantal mooie bijdragen over: stoelgangtransplantatie, de definitie van de AAP van “kinderarts”, cervicale discitis, het middagdutje bij peuters, het hongergevoel bij kinderen, aanpak van allergische rinitis, of een bijzonder mooie tekst over de moleculaire fysiologie van waterbalans…

 

Bij het onderdeel over klinische studies vindt u mogelijks het antwoord op de volgende vragen:

 

Werkt hij Idebenone bij Duchenne musculaire dystrofie, hebben probiotica een rol bij kinderen met autisme, hoe diagnosticeren we het meest efficiënt een congenitale cytomegalovirusinfectie (en hebben antiretrovirale medicatie dan zin), bevat neonatale medicatie nefaste oplosproducten, wat is de optimale bloeddruk bij pretermen, geven antibiotica op zuigelingen leeftijd een hoger risico op obesitas, kan een mazelen vaccin via aerosol gegeven worden, hebben kinderen met cardiale heelkunde later ontwikkelingsproblemen, wat is het effect van de inname van natrium en kalium op bloeddruk bij adolescente meisjes, geeft in-vitrofertilisatie een hogere kans op cardiale afwijkingen, verminderen rotavirus vaccinaties de hospitalisaties voor convulsies, kan men een open ductus sluiten met paracetamol…?

Terug naar overzicht