13apr 16Vroeg ontslag uit de materniteit

Naar aanleiding van de vraag naar projecten omtrent vroeg ontslag uit de materniteit en de algemene trend naar ontslag op dag 3 wensen we in deze tekst enkele bezorgdheden en mogelijke oplossingen hiervoor te formuleren. Deze visietekst, initieel opgesteld door de VVK (Vlaamse Vereniging Kindergeneeskunde), geniet een zeer grote consensus. Hij wordt verdeeld door de Belgische Academie Kindergeneeskunde, die Belgische Vereniging Kindergeneeskunde (BVK), Vlaamse Vereniging Kindergeneeskunde (VVK), Groupement belge des Pédiatres de langue française (GBPF), Belgische beroepsvereniging van Pediaters (GBS) en de Belgische universiteiten vertegenwoordigd, evenals de Belgische Vereniging van Neonatologen.

Lees hier de volledige richtlijn

← Terug naar overzicht