20dec 18mucoviscidose aan het bevolkingsonderzoek toegevoegd.

Beste,

 

Dankzij het Bevolkingsonderzoek Aangeboren Aandoeningen kunnen ouders hun baby’s kort na de geboorte gratis laten screenen op een aantal aangeboren aandoeningen.

Vanaf 1 januari 2019 wordt ook mucoviscidose aan het bevolkingsonderzoek toegevoegd.

 Als bijlage vindt u een informatiebrief met bijlagen van het Agentschap Zorg en Gezondheid over die uitbreiding van het bevolkingsonderzoek.

 Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezondheid Jo Vandeurzen zal de uitbreiding van de neonatale screening aankondigen tijdens een persmoment op donderdag 20 december.

Gezien de centrale rol van zorgverleners in het bevolkingsonderzoek informeert Zorg en Gezondheid u hierbij over de vernieuwingen van het bevolkingsonderzoek en de aandachtspunten voor kinderartsen.

Op die manier kan u het nodige doen om ouders correct te informeren en verder bij te dragen aan een kwalitatieve screening.

 

Alle nodige informatie zal vanaf 20 december te raadplegen zijn via de vernieuwde website www.aangeborenaandoeningen.be.

Met bijkomende vragen over het bevolkingsonderzoek kan u ook steeds terecht bij de screeningscentra, waarvan u de contactgegevens in bijgevoegde informatiebrief vindt.

In de loop van januari start de Vlaamse overheid een brede informatie- en sensibiliseringscampagne naar zowel zorgverleners als ouders.

Vanaf dan zal ook gedrukt campagnemateriaal beschikbaar zijn dat u via de website zal kunnen bestellen.

Klik hier voor meer info : Zorg en Gezondheid

Terug naar overzicht