26jul 19Artsen Zonder Grenzen is op zoek naar pediaters

In de gebieden waar Artsen Zonder Grenzen werkt, zoals post-conflict en rampgebieden, vallen kinderen maar al te vaak onder de eerste slachtoffers. Ze maken zelfs 60 per cent uit van alle patiënten. Het Belgische kantoor alleen al had in 2018 705,737 consultaties van kinderen tussen 0-15 jaar oud, zonder de toediening therapeutische voeding bijgerekend.

Artsen Zonder Grenzen is momenteel op zoek naar pediaters voor onze projecten in onder andere Afghanistan, Pakistan, Sierra Leone, DR Congo, Nigeria en Zuid-Soedan. Pediaters dragen bij aan het leveren van kwaliteitsvolle zorg voor kinderen in zowel ziekenhuizen als kleinere zorgfaciliteiten. Naast het uitwisselen van kennis en het leren ter plaatse; heb je de kans om je nationale collega’s te trainen in kinderziekten en in algemene kindergeneeskunde.

Als pediater bij Artsen Zonder Grenzen word je ondersteund door een team van nationale en internationale collega’s op je missies en krijg je een salaris volgens de NGO normen. Bovendien kan je tussen verschillende missies opleidingen volgen en professionele ontplooiing op maat verkrijgen.

Videoboodschap van Kemi Ogundipe, pediatrisch referent voor het kantoor in Brussel:

https://youtu.be/qFguS397ZaA

Voor meer informatie over ons pediatrisch ziekenhuis in Sierra Leone : https://www.msf-azg.be/nl/de-toekomstige-dokters-in-sierra-leone-opleiden-en-tegelijk-levens-redden

Voor meer informatie over de AZG Paediatric Days (in het Engels) https://paediatrics.msf.org/about

Voor het profiel pediater op het terrein : https://www.msf-azg.be/nl/job/pediater

← Terug naar overzicht