23nov 19'Het water is niet te diep' wint eerste Pediatrie Cup

Een bijzonder goed gevulde en druk bezochte VVK Najaarsvergadering werd voor een eerste maal besloten met een nieuwe, levendige kennis- en vaardighedenquiz, de Pediatrie Cup. Aan het eind bleek een gemengd Gents team (UZ Gent / AZ Maria Middelares) het meest compleet en blijft de wisselbeker het komende jaar bijgevolg in de Arteveldestad, waarvoor proficiat aan het winnende viertal (op de foto ontbreekt UZ Gent diensthoofd prof. Van Daele nog). 

Dat het na heel wat algemene, maar ook pediatrie-getinte vragen en opdrachten én zelfs een steriele aankleedronde, aan het einde toch bijzonder spannend bleek, getuigt het scorebord. Zo was er amper 2 punten onderscheid van goud over zilver (Paola Panters) tot brons (Palfinitis), maar bleken bij uitbreiding alle teams bijzonder aan elkaar gewaagd en konden ook de ploegen in de staart van het klassement hun succes meepikken (door bijvoorbeeld de aartsmoeilijke schiftingsvraag juist te beantwoorden (De Klinezen), of de topscore in de droedels te behalen (Virga Jessa)). 

Het organiserende Jong VVK trok de deuren van de New Zebra moe maar tevreden achter zich toe. Zij verheugen zich alvast op de editie van volgend jaar, waarop ze jullie alvast uitnodigen na afloop van de Najaarsvergadering van zaterdag 21/11/2020. Tot dan!

Resultaat Pediatrie Cup 2019

Het water is niet te diep UZ Gent / AZ Maria Middelares 91,5
Paola Panters ZNA Paola Kinderziekenhuis 91
Palfinitis Jan Palfijn, Merksem 89,5
No foetus can beat us UZ Gent 81
Paola Postduiven ZNA Paola Kinderziekenhuis 71
Nie pleujen UZ Gent 68
t Gaasthoois AZ Turnhout 67
King and Queens of the Health Castle UZ Brussel 65,5
Paola PowerPuff Ponies ZNA Paola Kinderziekenhuis 63,5
Virga Jessa Virga Jessa Hasselt 62,5
De klinezen AZ Klina 56

 

Het winnende team 'Het water is niet te diep' nam de wisselbeker en 4+2 tickets voor MNM Back to the 90s and 00s met plezier in ontvangst.

 

 

 

   

← Terug naar overzicht