09jul 20COVID-19 update: procedures & gevalsdefinitie

Coronavirus update

Beste,

De indicaties voor het testen van kinderen jonger dan 3 jaar zijn beperkt en de te nemen maatregelen voor de kinderopvang zijn gewijzigd: zie de procedure voor kinderen.

Reizigers die terugkeren uit een land waar een zeer hoog infectierisico bestaat, worden nu beschouwd als "hoog-risico contacten" en moeten dus getest en in quarantaine geplaatst worden. Om de gezondheidswerkers in de eerste lijn te helpen, zijn de meest gestelde vragen over reizen en COVID-19 gebundeld in een FAQ reizen. 

Een werkgroep heeft de nieuwe beschikbare evidence rond het gebruik van mondmaskers geëvalueerd en een update van de consensus aanbevelingen werd op 26/06/2020 gepubliceerd. De procedures voor verpleegkundigen, kinesitherapeuten, ambulancepersoneel en ziekenhuizen zijn hieraan aangepast. 

Een update van de treatment guidelines zal eind deze week beschikbaar zijn. 

De wijzigingen zijn in het geel gemarkeerd in de tekst. De meest recente versie van al deze documenten staat op onze website,

Ten slotte vindt u hier ook een overzicht van alle wetenschappelijke COVID-19 projecten waar Sciensano bij betrokken is. 

NB: Bepaalde browsers, zoals Google Chrome, slaan URL pagina's op in hun 'cache'.  Indien u niet de meest recente versie van het document te zien krijgt, klik dan op de link om de pdf te openen en klik vervolgens op 'vernieuwen'.

Gelieve hiervan kennis te nemen,

Met vriendelijke groeten,

Dienst Epidemiologie van infectieziekten van Sciensano

COVID-19 website 

← Terug naar overzicht