06apr 20Oproep van Kind & Gezin

Beste collega’s,

Ieder van u weet dat Kind en Gezin zijn activiteiten in deze Corona Crisisperiode een tijd is gestopt, en weer is herstart op 1 april. De reden van de korte onderbreking had te maken met gebrek aan artsen en ander personeel.

VVK,  VBS en BVK heeft de hulp van de kinderartsen in deze periode aangeboden. Kind en Gezin liet weten hier blij mee te zijn, en vraagt ons bijgevoegd schrijven aan de kinderartsen door te sturen. Vanzelfsprekend vinden wij het als kinderartsen zeer belangrijk dat de vaccinaties verder worden gegeven, en denken we dat de steun van de kinderarts zeer welkom is: dus kunnen we als verenigingen alleen maar hopen dat een aantal van jullie tijdelijk gaat bijspringen.

Kind en Gezin stelt dat wij tijdens deze periode in hun consultatiebureaus geen therapeutische handelingen mogen doen, wat wij aanvaarden. Wel hebben wij Kind en Gezin gevraagd om een uitzondering te maken voor het toedienen van extra vaccins dat niet in hun schema is zoals Bexsero.

Lees aub goed alle voorwaarden na, vooraleer u kandidaat te stellen, maar mocht u dan tijd kunnen vrijmaken, hopen we toch dat wij als kinderartsen tijdelijk het gat bij Kind en Gezin kunnen helpen dichten.

Veel dank voor jullie inzet!

An

In samenspraak met Marc Raes, voorzitter BVK, en Tyl Jonckheer, voorzitter BVS pediatrie

Prof. Dr. An Bael

Voorzitter Vlaamse Vereniging Kindergeneeskunde

www.vvkindergeneeskunde.be

← Terug naar overzicht